Fursecuri Trandafir

de diaconta in Dulciuri, 6 Feb 2011 | 6918 vizualizari

 

O varianta la fel de delicioasa a cosuletelor cu gem si nuca.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 600 gr faina
  • 200 ml lapte batut
  • 20 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 150 gr nuca
  • 2 linguri cacao
  • sare
  • ulei
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Trandafir:

Drojdia de amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina si se lasa sa dospeasca.

Untul moale se amesteca cu cele patru galbenusuri,adaugate pe rand.Mai adaugam si cate o lingura de faina pentru ca untul sa nu capete aspectul branzos.Adaugam si laptele batut,o parte din faina si drojdia si putina sare.

Apoi se adauga restul de faina si se framanta cu lapte caldut.

Cantitatea de faina este orientativa,se pune atat cat sa se obtina consistenta dorita,adica un aluat nici prea tare dar nici foarte moale.

Se framanta aluatul cam 15 minute,spre final se adauga si putin ulei.Aluatul este suficient framantat cand se desprinde de peretii vasului.Se lasa la dospit in jur de o ora.

Miezul de nuca se prajeste si se macina.

Albusurile se bat spuma cu 100 gr zahar si zeama de lamaie.Nuca se adauga  in albusuri ,cacaoa si putin zahar vanilat.

Se intinde o foaie de aluat se pune deasupra albusul cu nuca,se ruleaza apoi se taie bucati de 2-3 cm si se aseaza in tava (la fel ca niste melcisiori).

Se lasa la cuptor 30 de minute.

Se presara cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

MotanLaOale 1

07.02.2011, 16:10

bune bune

diaconta 1

07.02.2011, 17:11

Mena mai am si iti dau tare dor mi-a fost de tine

diaconta 1

07.02.2011, 17:11

Vanilla Motane multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec in trei culori